ترک شیشه ✔ تحت نظر مددکاران و متخصصان با تجربه

ترک شیشه

ترک شیشه

شیشه از خانواده آمفتامین‌ها بوده و اسم تخصصی آن، مت آمفتامین است. در ایران اما با نام‌هایی همانند کریستال، مث و حتی سنگ نیز شناخته می‌شود. به دلیل شادی آوری، از بین بردن خستگی و غم، استفاده از این ماده مخدر خصوصا در میان جوانان و نوجوانان افزایش یافته است. به دلیل ایجاد وابستگی ذهنی بسیار بالا، ترک شیشه نسبت به سایر مواد مخدر (خصوصا مخدرهای سنتی)، سخت‌تر بوده و نیاز به اراده‌ی بیشتری دارد.

ماده مخدر و محرک شیشه به صورت صنعتی و از ماده‌ای با نام اسید هیدروکلراید ساخته می‌شود. با توجه به غیر قانونی بودن تولید این مخدر (تقریبا در همه جای دنیا)، این مواد در مکان‌های غیر استاندارد و بهداشتی تولید شده و کیفیت محصول نهایی، میزان خلوص و رنگ آن، کاملا متفاوت است. مکان تولید مواد مخدر در اصطلاح، آشپزخانه نام دارد.

بهترین کمپ برای ترک شیشه
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    شیشه یا کریستال چیست؟

    در اواخر قرن 19 میلادی، ماده‌ی آمفتامین در کشور آلمان به صورت مصنوعی ساخته شد که از آن برای درمان بعضی بیماری‌ها از جمله افسردگی، بیش فعالی، چاقی مفرط و … استفاده می‌شد. در سال‌های بعد، محققان ژاپنی ساختار این ماده را ارتقا داده تا بتواند علائم خستگی را کاهش داده و توان بدنی فرد را افزایش دهد. خصوصا در زمان جنگ جهانی، این ماده برای تقویت روحیه و جسم سربازان به کار گرفته می‌شد. با گذر سال‌ها، مشخص گردید که شیشه یا کریستال به شدت اعتیادآور بوده و به همین جهت، کاربردهای دارویی آن، کنار گذاشته شد.

    با گذر سالیان دراز و تغییر دادن ساختار آمفتامین‌ها، ماده‌ای با نام مت آمفتامین یا همان شیشه تولید شد که امروز یکی از قوی‌ترین و خطرناک ترین مواد مخدر است. اثرگذاری بسیار سریع، شادی بسیار زیاد، رهایی از تمامی احساسات (غم، خستگی، گرسنگی) و … باعث شد تا افراد زیادی از این ماده مخدر استفاده نموده (خصوصا در مهمانی‌ها و در هنگام تحصیل) و سپس علائم اعتیاد را در خود مشاهده کنند. ترک شیشه به دلیل وابستگی ذهنی بسیار بالا، کار ساده‌ای نبوده و مراحل ترک آن، بسیار سخت‌تر از سایر مواد مخدر (مثلا ترک تریاک) است.

    شیشه چگونه مصرف میشود؟

    چهار روش مصرف برای شیشه وجود دارد:

    • استنشاق یا همان اسنیف از بینی
    • کشیدن دود
    • تزریق
    • خوراکی

    مصرف دود یا تزریق شیشه به سرعت برروی مغز اثر گذاشته و نسبت به دو روش دیگر قوی‌تر خواهد بود. اگر فردی این ماده مخدر را تزریق نماید، تنها در 5 الی 10 ثانیه، آثار آن را مشاهده خواهد کرد. در این دو روش، فرد دچار حالت بسیار قوی‌ای از احساسات مطبوع می‌شود که به آن راش یا فلش گفته می‌شود. این احساس لذت به حدی قوی است که تمامی لذت‌های معمول در زندگی در برابر آن، بی اهمیت به نظر می‌رسند.

    اگر فردی شیشه را استنشاق کند، آثار سرخوشی در مدت زمانی بین 3 الی 5 دقیقه ظاهر شده و در صورت مصرف خوراکی نیز آثار آن تقریبا پس از یک ربع مشهود هستند. در این دو روش، فرد دچار سرخوشی شده، اما احساس قدرتمند زمان راش را دریافت نخواهد کرد. مدت زمان سرخوشی پس از مصرف این ماده مخدر، بسته به سن، جنسیت، میزان مصرف، مدت زمان مصرف و … متفاوت بوده و عموما بین 4 الی 24 ساعت است.

    چرا شیشه اعتیاد آور است؟

    اگر فردی ماده مخدر شیشه یا کریستال را مصرف نماید، این ماده از طریق گردش خون سریعا خود را به مغز رسانده و باعث آزادسازی هورمون‌هایی با نام دوپامین و نوراپی نفرین می‌شود. هر دو ماده باعث ایجاد حالت سرخوشی و لذت شده و بالا رفتن غیرعادی این دو هورمون در مغز باعث تحریک بیش از اندازه مغز و سیستم عصبی می‌شود. سطح بالای این دو هورمون اگرچه باعث لذت آنی شدید شده، اما طبق تحقیقات، نیمی از گیرنده‌های مغزی این دو هورمون را از کار انداخته و باعث آسیب جدی به مغز می‌شوند. 

    ترک شیشه و مغز
    اثر مصرف شیشه برروی مغز

    تصویر فوق، نشان‌دهنده‌ی تصویر رنگی مغز فرد سالم (سمت چپ)، فردی که یکسال در حال مصرف شیشه است (تصویر وسط) و فردی است که پانزده سال ماده مخدر کریستال را مصرف کرده است (سمت راست). همانطور که در تصویر می‌بینید، عدم ترک شیشه باعث شده تا نقاط سیاه رنگی مغز بیشتر شده و آن قسمت از مغز برای همیشه، از کار بیفتد.

    آنچه که کار ترک شیشه را به شدت دشوار می‌کند، سطح لذتی است که فرد در اثر مصرف کریستال تجربه خواهد کرد. خوشی و شادی بیش از حد، از بین رفتن خستگی و غم و … احساساتی هستند که تنها چند دقیقه بعد از مصرف این مخدر ایجاد می‌شوند. فردی که شیشه مصرف کرده باشد، سایر لذت‌های زندگی را بی اهمیت دانسته و از نظر وی، تنها لذت اصلی زندگی، مصرف مجدد شیشه خواهد بود.

    علائم اعتیاد به کریستال

    یکی از سوالاتی که عموما از تیم پشتیبانی کمپ ترک اعتیاد مسیر سبز پرسیده می‌شود، این است که از کجا بفهمیم فردی معتاد به شیشه است؟ این سوال عموما توسط خانواده‌هایی که نگران فرزند و یا اقوام نزدیک خود هستند، پرسیده می‌شود. در اینجا، علائم اصلی مصرف شیشه را بیان خواهیم کرد. اما دقت داشته باشید که تنها با انجام آزمایشات می‌توان از مصرف هر ماده مخدری، مطمئن شد.

    مصرف شیشه مستقیما برروی مغز فرد اثر گذاشته و سطح انرژی آن را به شدت بالا می‌برد. به همین جهت فرد احساس خستگی نداشته و تمامی حرکات و اعمالش، همراه با هیجان بیش از اندازه است. صحبت کردن وی سریع شده، خطرپذیر می‌شود، احساس گرسنگی و خستگی نخواهد داشت. به صورت خلاصه، علائم اولیه مصرف شیشه به شرح زیر هستند:

    • افزایش ضربان قلب و بالا رفتن دمای بدن
    • تنگ شدن عروق و افزایش فشار خون
    • عرق کردن
    • قرمز شدن چشم‌ها و سرخ شدن صورت
    • گشاد شدن مردمک چشم حتی در نور زیاد
    • بو گرفتن بازدم (شبیه به مواد شیمیاعی)
    • بالا رفتن سطح انرژی (صحبت و فعالیت سریع)
    • حساسیت بالا و آستانه تحمل کم
    • کاهش اشتها
    • هذیان گویی و پارانویا (در مصرف زیاد یا مستمر)
    حالت چشم در مصرف شیشه

    ماده مخدر شیشه قابلیت دستکاری کردن حس بینایی و شنوایی را داشته که این امر، خطراتی را برای خود فرد و یا اطرافیان وی به همراه دارد. در بعضی موارد، فرد دچار توهم شده و به اطرافیان خود حمله خواهد کرد. اگر نیاز به مشاوره فوری دارید، از دکمه‌های زیر استفاده نمایید.

    عوارض عدم ترک شیشه

    فردی که کریستال مصرف کرده باشد، سطح بالایی از لذت را تجربه کرده و عموما مایل به ترک شیشه نخواهند بود. بهتر است بدانید که این ماده مخدر، عوارضی را در کوتاه مدت و بلند مدت برای فرد معتاد به همراه خواهد داشت که به شرح زیر هستند:

    در کوتاه مدت

    عدم ترک شیشه در کوتاه مدت باعث مشکلات ذهنی شده و پیامدهای زیر را به همراه خواهد داشت:

    • بی خوابی
    • بی اشتهایی و لاغری
    • حالت تهوع و اسهال
    • تب کردن
    • گیجی، بی هدفی و منگ بودن

    در بلند مدت

    در بلند مدت اما عوارض مصرف شیشه بسیار وحشتناک خواهند بود. کریستال از طریق کبد جذب شده و به کمک کلیه دفع می‌شود. بنابراین، مصرف این ماده مخدر مستقیما برروی سه عضو حیاتی بدن که شامل مغز، کبد و کلیه هستند، اثرگذاشته و کارکرد آن‌ها را مختل خواهد کرد. به دلیل افزایش فشار خون و تنگ شدن عروق خونی، امکان مشکلات قلبی نیز وجود داشته و در صورت مصرف زیاد، احتمال اوردوز کردن و مرگ نیز وجود دارد. عوارض عدم ترک شیشه در طولانی مدت به شرح زیر هستند:

    • تحلیل لثه و فاسد شدن آن (به دلیل عدم خون رسانی)
    • از بین رفتن دندان و حتی افتادن آن (به دلیل مواد شیمیاعی شیشه که مینای دندان را از بین میبرند)
    • کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها (به دلیل از کاهش ویتامین و مواد معدنی بدن)
    • ایدز و هپاتیت (در صورت تزریق)
    • پارانویا و توهمات بینایی و شنیداری
    • مشکلات مغزی (شامل حافظه و قدرت تصمیم گیری)

    ترک شیشه در منزل

    دوره‌ی ترک شیشه بسیار طولانی‌تر از سایر مواد مخدر بوده و ممکن است در مواردی تا یک سال نیز طول بکشد. اگرچه مصرف ماده مخدر را می‌توان در زمان نسبتا کوتاهی (مثلا یک هفته) قطع کرد، اما آثار محرومیت از هفته‌ی ششم تازه شروع شده و فرد به شدت به دنبال مواد خواهد بود. عملا امکان ترک شیشه در منزل وجود نداشته و تنها روش ترک قطعی این مخدر، کمک گرفتن از خدمات کمپ‌های ترک اعتیاد معتبر است.

    کمپ ترک شیشه

    اگر خود فرد معتاد تصمیم به ترک شیشه بگیرد، می‌تواند از خدمات کمپ اختیاری استفاده کرده و در کنار پاکسازی بدن، از لحاظ ذهنی نیز با ماده مخدر و وسوسه‌های مصرف مجدد، مقابله نماید. اما اگر فرد به هر دلیلی مقاومت نشان داده و خطراتی را برای افردا خانواده به همراه داشته باشد، می‌توان از خدمات کمپ اجباری استفاده نمود.

    مراحل ترک قطعی شیشه

    برای ترک شیشه در ابتدا مراحل سم زدایی انجام شده تا بدن فرد از وجود ماده مخدر پاک شود. بسته به سن، میزان مصرف و مدت زمان مصرف، یکی از روش‌های رایج (فوق سریع، سریع یا تدریجی) استفاده می‌شود. به دلیل وابستگی بسیار بالا، عموما روش سم زدایی تدریجی برای ترک شیشه به صورت قطعی استفاده می‌شود. در حال حاضر، چند متد درمانی مختلف برای رهایی از دام ماده مخدر شیشه وجود دارد.

    متد ماتریکس

    یکی از متدهای نوین برای ترک شیشه و سایر مواد مخدری که جنبه‌ی ذهنی بالایی دارند، استفاده از جلسات مشاوره‌ی مستمر به همراه تکالیف و وظایف از پیش تعیین شده است. این متد با تقویت قدرت ذهنی افراد به کمک علم روان درمانی، مشکلات را به کمک یکی از اعضای خانواده حل کرده و در مدت زمان مشخص مددجو را از دام هرگونه مواد مخدر، نجات خواهد داد.

    متد دی اس تی برای ترک شیشه

    در متد دی اس تی (DST) که یک روش ترکیبی به حساب آمده و با نام گروه‌های کنگره 60 نیز شناخته می‌شود، ترک شیشه در مدت زمانی نزدیک به 10 ماه انجام خواهد شد. این متد نیز تاکید ویژه‌ای بر سلامت روان و ذهن مددجویان داشته و رفته رفته، وابستگی به انواع مواد مخدر را به صورت تدریجی و بدون درد، از بین خواهد برد.

    اما انتخاب بهترین متد درمانی برای ترک شیشه، قطعا باید با بررسی شرایط مددجو انجام شود. برای مشاوره رایگان در خصوص ترک شیشه می‌توانید از دکمه‌های زیر استفاده نمایید.

    تجربه ترک شیشه

    ترک کردن این ماده مخدر در دو گام بلند مدت انجام می‌شود. در دو هفته پس از شروع به ترک شیشه، علائم روانی ترک کردن بروز کرده و فرد دچار کلافگی، ناتوانی، وسوسه، پایین آمدن آستانه تحمل و … شده و عموما نمی‌تواند به اندازه کافی استراحت کرده و بخوابد. پس از دو هفته، مددجو احساس می‌کند که در حال بهبودی بوده که تقریبا این حالت، نزدیک به یک ماه طول خواهد کشید. به همین جهت نیز این مدت یک ماهه را با نام ماه عسل ترک شیشه می‌شناسند.

    پس از گذشت این مدت (یک ماه و نیم بعد از شروع به ترک)، بدن و خصوصا مغز مددجو شروع به ترمیم کردن خود کرده و علائم محرومیت پدیدار خواهد شد. به این حالت در اصطلاح کوچه بازاری، به دیوار خوردن گفته شده و به معنای ایجاد یک مانع بر سر راه ترک شیشه است. این زمان، فرد بیشترین نیاز به مداوا و حمایت همه جانبه خواهد داشت. مرحله دیوار ممکن است بین سه تا پنج ماه طول کشیده و یا حتی در مواردی که مغز، آسیب فراوانی دیده باشد، تا دو سال نیز طول بکشد.

    پس از گذراندن این مدت، فرد کاملا پاک شده و در صورتی که اراده‌ی کافی داشته باشد، برای همیشه به دور از اعتیاد باقی بماند. اگر شما نیز تجربه‌ی ترک شیشه را داشته‌اید، تجربیات خود را در قسمت پایین (نظرات) وارد نمایید تا آن‌ها را با دیگران به اشتراک بگذارید.

    در پایان پیشنهاد می‌کنیم مقاله دیگر ما درباره ترک تریاک را بخوانید تا از سریع ترین روش ها برای عدم مصرف تریاک نیز آگاه شوید.

    خیر. وابستگی ذهنی بسیار بالای فرد به این ماده مخدر، عملا امکان ترک شیشه در منزل را غیرممکن می کند. همچنین دوران ترک این ماده مخدر نیز نسبتا طولانی بوده که امکان ترک در منزل را منتفی میکند. بهترین روش برای ترک شیشه، مراجعه به کمپ ترک اعتیاد معتبر خواهد بود. برای مشاوره رایگان تلفنی، برروی لینک کلیک نموده و یا با شماره 09125034061 تماس بگیرید.

    مصرف ماده مخدر کریستال یا همان شیشه، باعث رهاسازی سطح بالایی از دوپامین و نوراپی نفرین شده که باعث احساس شادی و خوشی بسیار بالایی خواهد شد. فرد این سطح از لذت را تا کنون تجربه نکرده و مجددا تصمیم میگرد که این سطح لذت را تجربه کند. از نظر فردی که شیشه مصرف میکند، تمامی لذت های روزمره از زندگی بی اهمیت بوده و تنها لذت واقعی، مصرف مجدد شیشه است.

    نام علمی شیشه، مت آمفتامین بوده که از خانواده‌ی مواد مخدر آمفتامین‌ها است. این ماده مخدر در ایران با نام‌هایی همانند کریستال، یخ (ICE)، مث (METH) و حتی سنگ نیز شناخته می‌شود.

    آیا این مطلب را می پسندید؟
    اشتراک گذاری:
    واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
    برچسب ها:

    نظرات

    0 نظر در مورد ترک شیشه ✔ تحت نظر مددکاران و متخصصان با تجربه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.